Bengt Liljegren föreläser om KARL XII - Krigarkungen

Föreläsningen är en fascinerande berättelse om människan Karl XII – den svenska stormaktstidens siste kung. Med stöd av Karl XII:s rika brevväxling och andra samtida dokument ger Bengt Liljegren en unik inblick i hans liv, från barndomen, under de vilda ungdomsåren och vidare ut på slagfälten i Europa.

Bilden av kungen som en omtänksam och vetenskapligt intresserad regent står i skarp kontrast till den skoningslöse fältherren. Sin status som hjältekonung fick han först efter sin död.

Intresset för Karl XII:s död är fortfarande starkt. Nu finns en ny ansökan om att öppna hans gravkista för femte gången och med alla nya metoder undersöka kvarlevorna. Bengt Liljegren är dock övertygad om vem som är ansvarig för kungens död och till det dödande skottet!

Bengt Liljegren är adjunkt, historiker och författare med flera kritikerrosade biografier om bl.a. Winston Churchill, Karl XII, Alexander den store, Adolf Hitler och Pink Floyd. Han har medverkat som historisk expert i flera TV-program och besökte Clios vänner i december 2017 med en mycket uppskattad föreläsning om Winston Churchill.

ANMÄL ER TILL EFTERSITTNING
Stanna kvar och avrunda med en smörgås, kaffe eller te, tillsammans med Bengt Liljegren och få möjlighet att ställa ytterligare frågor. Kostnad endast 60 kr! Vi behöver Er anmälan senast torsdag 12 september. Mejla ( cliosvanner@telia.com ) och ange namn och hur många som kommer. Obs! Begränsat antal platser. Vi bekräftar alltid Er anmälan genom svarsmejl.

RESERVATION AV BILJETTER
Det är alltid möjligt att reservera biljetter till våra föreläsningar och resor genom att skicka ett mejl till cliosvanner@telia.com. Ange namn och hur många som kommer. Vi bekräftar alltid Er anmälan genom svarsmejl. Reserverade biljetter betalas i alla fyra kassor! Från och med nästa föredrag finns också möjlighet till förköp på Tickster och i Folkets Hus Kulturhusets kassa.